Melding van explosief op station Sloterdijk

13/12

Foto: Brent Wester

Amsterdam – Vrijdag aan het begin van de middag zijn de hulpdiensten massaal gealarmeerd voor een verdachte situatie op station Sloterdijk. Het zou gaan om een anonieme bommelding.

Politie, ambulances en brandweer zijn naar de locatie. Er is rond 12:30 een man aangehouden die dreigde met een explosief. Zwaarbewapende agenten hebben de man uit een trein gehaald. Er is geen explosief aangetroffen. Volgens de NS rijden er minder treinen. Het station is niet te betreden door inzet van de hulpdiensten. Rond 13:30 zou het station weer vrijgegeven gaan worden

Politie persbericht:

Amsterdam – Vrijdagochtend rond 11.30 uur komt er een melding binnen bij de meldkamer dat er een man heeft gedreigd een trein op te blazen op het Centraal Station. De man is hierna in een trein gestapt en deze trein is vervolgens op last van de politie stilgezet op Station Sloterdijk.

Meerdere politie eenheden worden ingezet om onderzoek te doen en de Dienst Speciale Interventies (DSI) wordt ingeschakeld om de verdachte aan te houden. De verdachte, een 21-jarige Amsterdammer, wordt om 12.30 uur aangehouden door de DSI. Er worden geen explosieven aangetroffen.

De recherche is nog op zoek naar getuigen of mensen die meer informatie hebben over het incident. Heeft u iets gezien of gehoord? Neem dan contact op via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.