Hulpdiensten massaal naar Schiphol (update: crew en passagiers veilig)

06/11

Foto: Lars Schwachöfer Ter illustratie

Schiphol – Hulpdiensten zijn massaal uitgerukt naar Schiphol. Wat er precies aan de hand is, is nog niet bekend.

Onbevestigde berichten melden dat er ook een arrestatieteam is bij Schiphol. Het zou mogelijk gaan om een verdachte situatie aan boord van een vliegtuig.

Volgens onbevestigde berichten zou het gaan om een vliegtuig bij gate D3. Volgens onbevestigde berichten die ons bereikt hebben zou de gezagvoerder van het vertrekkende vliegtuig op de knop kaping/gijzeling hebben gedrukt. Er zouden op dat moment 27 passagiers zijn ingestapt. De boarding zou gestopt zijn. Er is geen contact meer met de gezagsvoerder. Deze berichten konden nog niet bevestigt worden.

Het zou gaan om een vlucht naar Madrid met vluchtnummer UX 1094 melden meerdere bronnen. Op Schiphol wordt deze vlucht aangeduid met vertraagd.

Update:
De koninklijke Marechaussee meldt dat de passagiers en de crew van het vliegtuig veilig uit het vliegtuig zijn. Er wordt nog onderzoek gedaan bij het vliegtuig

Air Europa meldt dat het om vals alarm zou gaan. De piloot zou per ongeluk de noodknop hebben ingedrukt. Dit zou gebeurd zijn na uitleg over knoppen en codes aan een stagiair. Waardoor er dan geen contact meer gelegd kon worden met de gezagsvoerder is nog een raadsel