Omstanders hinderen hulpdiensten enorm bij reanimatie

06/02

Foto: politie

06/02

Foto: politie

Amsterdam – Dinsdag werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een persoon in de tram die onwel was geworden. De tram stond in de Ferdinand Bolstraat.

De hondengeleider van de politie was snel ter plaatse bij de 77-jarige man, maar zijn situatie verslechterde ineens erg snel en er moest over gegaan worden tot reanimatie. De politie spreekt op social media hun verontwaardiging uit over omstanders die er met de neus bovenop stonden om te fotograferen en te filmen. De politie geeft aan dat zelfs toen er mensen fysiek aan de kant geduwd waren, andere snel hun plek in namen.

Door de hele situatie hebben deze mensen met 0,0 verstand het levensreddend werk van de hulpverleners in gevaar gebracht. Dankzij snelle levensreddende handelingen van de hondengeleiders en een toegesnelde arts, is het slachtoffer met een hartslag overgebracht naar het ziekenhuis. Knap werk van deze hulpverleners! Wij wensen het slachtoffer veel sterkte toe.

De mensen die er met de neus bovenop staan, zijn vaak passanten die het “leuk” vinden om dergelijke situaties met hun telefoon vast te leggen, in sommige gevallen zelfs live streamen. Dit zijn niet de persfotografen die men ziet bij incidenten die wel respect hebben voor de hulpdiensten, slachtoffers en betrokkenen. Een ieder die daar voor hun “lol” heeft staan te filmen zou zich eens moeten verplaatsen in de situatie dat een van hen geliefden daar zou liggen….