blogname

112
amsterdamnieuws.nl

De nieuwsgroep
voor Nederland!

Politie houdt samen met Belastingdienst controle op Nieuwpoortkade


Amsterdam - Op donderdagavond/avond 11 januari heeft de politie in samenwerking met de Belastingdienst een nodale controle gehouden aan de Nieuwpoortkade.

Er werd ook gebruik van de ANPR ( Automatic NumberPlate Recognition) deze scant kentekens van voorbijrijdende voertuigen. De gelezen kentekens worden vergeleken met een referentiebestand in een computersysteem. Dit is een lijst met kentekens die op naam staan van personen die worden gezocht, boetes open hebben staan of om andere redenen bij de politie bekend zijn.

In totaal ruim 6000 kentekens door de ANPR gescant waarbij "51"hits.

Door de belastingdienst werd op 21 auto's beslag gelegd en deze werden weggesleept. Totaal werd er voor €27.000 geïnd!! Waarvan €4500,- gelijk werd betaald. Tevens nog 5 naheffingen van de motorrijtuigenbelasting.

Bij een bestelbus, waar beslag op was gelegd, moest de eigenaar de lading roomboter overhevelen naar een bestelbus die nog onderweg was.
(Foto rechtsboven)

Er werden nog 3 verdachten aangehouden ter zake bezit verdovende middelen, Wet ID en bezit van een mes en ruim 53 beschikkingen uitgereikt.

Lokaal nieuws


Landelijk Nieuws